maandag 14 oktober 2019

Mosselen, nog eens 4 keer mosselen, 2 keer vidée, één keer stoofvlees, allemaal met fritten …


De ganse dag niet anders dan dat, de voorbije zondag op het jaarlijkse mosselfeest van BVC. 

Ietwat anders dan de vorige jaren want door het uitbesteden van alles wat met eten te maken had, mochten we er wat later aan beginnen. We blonken toch alweer uit in de voorbereiding, alles tot de details uitgewerkt door onze activiteitenwerkgroep. 
En dan maar afwachten zeker, … wat zou dat geven ... zelf geen mosselen meer klaarmaken en het op punt houden van het stoofvlees en de vidée waar we ooit zoveel aandacht moesten aan besteden. Zou dat wel goed komen? Onze trouwe medewerkers aanvullen met, toegegeven, veelal dezelfde leden die gelukkig nog beseffen hoeveel er aan energie en middelen nodig zijn om een jaartje clubwerking rond te krijgen, …  dan loopt het bier uit de kraan wel, en raken de mosselen wel vlekkeloos op ieders tafel. 
Dat het anders zou zijn dan de vorige jaren en dat we links en rechts wat zouden moeten bijsturen, hadden we wel verwacht. Fritten in een bakje, dan zullen we toch maar een bord meegeven. Neen mannen, de mayo niet op de fritten, enz. Al snel bleek wel dat de catering firma ons een team had gestuurd waarop we slechts beperkt vat hadden en we het dus zouden moeten nemen als het was.

"Was ’t lekker", vroegen we meermaals wanneer onze gasten de zaal verlieten, want we moesten toch weten hoe het met de kwaliteit zat. De kwaliteit van de mosselen, … OK “check”, fritten … OK “check”, … kwaliteit vidée en stoofvlees, de middag sessie, … OK “check”. We mochten wel ondervinden dat, waar we ooit zelf zo veel aandacht aan besteedden, aan het op punt houden van de kwaliteit van andere spijzen dan mosselen, dat dat net iets minder was. We gaan alles evalueren en zullen dan bekijken hoe het verder moet.

Vast en zeker mochten we het “clubgevoel” ondervinden. "Hey lang geleden", … Eens bijpraten links en rechts, samen met vrienden of familie aan tafel schuiven terwijl iemand vlotjes de toegewezen taak dan wel overnam. Dank daarvoor aan ieder medewerker, hoe groot of klein ieders bijdrage ook was,  een knappe prestatie toch wel. Jullie zijn onmisbaar.
Met excuses voor de misschien soms ietwat langere wachttijd voor enkele eters en misschien hier en daar wel het onvoldoende warm stoofvleespotje, we deden ons best.

BVC dankt jullie voor de broodnodige bijdrage.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten