dinsdag 28 november 2017

Waar is Harry?

We kennen allemaal "Waar is Wally?"
 Afbeeldingsresultaat voor waar is wally

"Waar is Harry?"
… was een veel gestelde vraag afgelopen zaterdag voor aanvang van de wedstrijd tussen onze Heren A en BVMV Volley Noorderkempen C, amaai dat is ne ganse mond vol. Blijkbaar is dit een samenwerking van Beerse, Vosselaar, Merksplas en Vlimmeren. Vorige zaterdag was ‘t maar een beperkt thuisweekend. Slechts vier ploegen speelden een thuismatch, en dus speelden onze HA voor de gelegenheid om 18u30 ipv 20u30, wat hun normale uur is. Dus … 18u30, waar is Harry en dus nam de 2de scheidsrechter maar alvast de touwtjes, of het fluitje - noem het zoals je wil - in handen. “Dan maar alleen” moet hij gedacht hebben.
De 1e provinciale reeks waarin onze heren uitkomen, blijkt een competitie te zijn waarin iedere ploeg van elke ploeg kan winnen. Winst of verlies blijkt dan ook sterk afhankelijk van “de conditie van den dag”. Beide ploegen staan zo ongeveer in de helft van de rangschikking en zouden dan ook graag nog wat puntjes sprokkelen vooraleer aan de terugronde te beginnen.
De eerste set was een maat voor niets voor onze mannen. Voor ieder het goed en wel besefte, stond er 25 op het scorebord voor de tegenpartij. Het bleek al snel dat BVMV bijzonder gemotiveerd aan de start van de wedstrijd was begonnen. Maar geen paniek. Tactisch overleg na de eerste set bleek het wondermiddel, serveren op de juiste speler daar had de tegenpartij toch wel wat last mee. Daardoor kwamen we dan ook al snel 10 punten voor en was de tweede set dan ook de onze.
Oh ja, nog vermelden … daar is Harry, … totaal verbaasd, … “hoe, … zijn jullie al begonnen?” Neen, Harry had niet in de file gestaan. Hij was ook zijn afspraak niet vergeten. Maar hij had zich wel van uur vergist. De wedstrijd was dan ook al een tijdje aan de gang toen de eerste scheidsrechter dan toch kwam opdagen. Boete? Neen, dat blijkt enkel voor de clubs van toepassing te zijn. Zijn plaatske als hoofdscheidsrechter was hij wel kwijt, maar akkoord met twee ziet men meer dan alleen dus …
Spelen met het gezicht naar het café lijkt dan toch niet de juiste tactiek te zijn. Waarom, daar kan ik enkel naar raden, misschien is (de eerste en alleen de eerste) dorst lessen voor de match ipv erna wel een oplossing want weerom ging de set naar de tegenpartij.
Keren, extra aanmoedigingen van het thuispubliek, extra peptalk ,enkele gepaste wissels en niet in de richting van het café, dat bleek de oplossing voor een nieuwe setwinst. 2 – 2. Dan maar een vijfde set waarin onze heren al vrij snel enkele punten op achterstand kwamen en zoals ieder van ons wel weet, 15 te winnen punten, dan mag er echt niet veel verkeerd gaan. De opgelopen achterstand bleek dan ook te zwaar om nog weg te werken waardoor de match verloren werd met 2 – 3. Maar beter één punt dan geen punt zeker?
Nog voor de statistiek: Het werd één van de langste wedstrijden van het seizoen, mee door het aantal sanitaire stops tijdens de wedstrijd. Er werden dan ook tijdens deze wedstrijd maar liefst 18 flessen water van 1.5 liter geledigd (enkel door de spelers) en een extra flesje voor de scheidsrechter want ook hij kijkt blijkbaar ook af en toe in de richting van het café.

Tijdens de wedstrijd blijkt duidelijk dat ondersteuning van de supporters, als extra man, het verloop van een wedstrijd kan beïnvloeden. Daarom een oproep aan ieder, … ondersteun onze ploegen tijdens hun wedstrijden en kom supporteren.
Nu zaterdag 2 december een volledig thuisweekend. Steun onze sporters en kom supporteren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten