woensdag 28 februari 2018

Volleybal, … Volleybal, … Volleybal, …Afgelopen zaterdag was goed gevuld, een ganse dag, meer dan 12 uur lang volleybal, volleybal en nog eens volleybal.

Om 10:00u ’s morgens begonnen we er al aan, de klok was al 22:00u gepasseerd toen de laatste spelers het veld verlieten. Er stonden dan ook 18 wedstrijden op het programma en eens vlug gerekend … 10 wedstrijden door een BVC-ploeg gewonnen. Dat is meer dan 50% en dat noemt men geslaagd.

Het was dan ook een ganse dag ambiance verzekerd in de Bleukens. Een ganse dag slogans als “hop, hop, hop … volleybal is top” en “BeeVeeCee” terwijl de tegenpartijen zeker niet onderdeden. Diverse attributen werden erbij gehaald: trommels, djembé, … we hebben het allemaal zien passeren maar we hebben het vooral gehoord. En dat men van supporteren dorst krijgt en dat er na een dergelijke inspanning moet nagekaart worden, was duidelijk merkbaar aan de drukte in de cafetaria.

Onze “activiteiten”werkgroep had meer dan de handen vol. Een thuis-dag als deze was dan ook een ideaal moment om eens wat in de kijker te plaatsen: een nieuwe uitrusting voor alle jeugdspelers en het nieuwe trainingsmateriaal dat we konden aanschaffen dankzij de steun van onze sportieve partners. We nodigden al onze sponsors uit om eens te komen kijken naar wat we dankzij hun steun hebben kunnen waarmaken. 
Een groot aantal van onze jeugdspelers ging in op de uitnodiging, om in hun nieuwe wedstrijd outfit, samen op de foto te gaan. Het merendeel van onze ploegen zou op zaterdag een wedstrijd spelen, dan maar meteen ook de aftrap geven van onze jaarlijkse wafelslag en toegegeven er zullen de volgende weken heel wat calorieën moeten verwerkt worden maar uiteraard allemaal voor “het goede doel”.


Een ganse dag op en top sportiviteit, jeugdploegen die uiteraard allemaal strijden naar best vermogen. De competitie die stilaan een aanloop neemt naar het seizoenseinde en dan steekt er hier en daar wel wat nervositeit de kop op. Ploegen die zich nog veilig moeten stellen voor degradatie. Daar hebben we dit seizoen dankzij de constante inzet van alle onze sporters en hun begeleiders weinig last van en tegen kopploegen verliezen is echt geen schande. Vooral voor de ploegen die op titelkoers zitten, blijft het strijden om puntverlies te vermijden. Zij wonnen verdiend, maar niet zonder tegenstand, hun wedstrijd. Volhouden is de boodschap. De druk bijgewoonde en door menig supporter ondersteunde wedstrijd van onze Dames A werd vlot gewonnen tegen toch niet de minste tegenstander nl. Zandhoven. Dan was er uiteraard nog de wedstrijd waarin onze Heren A het opnamen tegen de leiders in de competitie in provinciale, Borsbeek. Na een gelijk opgaande wedstrijd, waarin onze jongens zich de betere ploeg toonden, behaalden zij een verdiende overwinning waardoor ze klimmen in de rangschikking naar de derde plaats. Dat inzet van onze ploegen naar waarde geapprecieerd wordt, werd wel duidelijk toen een laat op de avond nog aanwezig hoofd-shirtsponsor van onze seniorenploegen volgend seizoen (firma ALU-DESIGN, zie ook hun website), vond dat loon naar werken wel gepast was.

En alsof er nog niet voldoende inzet getoond werd op zaterdag, hebben op zondag nog 2 jeugdploegen het beste van zichzelf gegeven tijdens de halve finale in de Beker van Mol. De meisjes U11 wonnen verdiend van Voach met setstanden 25-17, 25-17, 24-26 en 25-10. Een mooie 3-1 overwinning. Op 1 mei spelen zij de finale van de Beker van Mol. Het is voor het eerst sinds jaren dat een jeugdploeg van BVC zich kan plaatsen voor de finale. Onze meisjes U13 moesten het opnemen tegen het ijzersterke Spinley Dessel. Nog voor het begin van de wedstrijd waren de meisjes al overdonderd van de kwaliteiten van Spinley. De start werd alvast goed genomen met een ace van onze MU13, sterke aanvallen, sprongopslag, mooie geplaatste ballen, stevige opslagen ... alles kwam aan bod. Setstanden waren 8-25, 16-25 en 12-25. Zij verloren met 0-3 maar zeker niet zonder slag of stoot. 

Een geslaagd weekend. Doe mee met BVC! Alvast op zaterdag 24 en zondag 25 februari.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten