zondag 4 maart 2018

Bekerfinales volleybal @ sportpaleis

Op zondag 18 februari zakten zo’n 20 spelers, trainers en ouders van BVC af naar Antwerpen voor de finales van de Beker van België volleybal. Het beloofde een spannende dag te worden, want er werden twee matchen op TOP-niveau gespeeld. In de eerste finale waren de mannen aan de beurt. Hier namen Noliko Maaseik en Knack Roeselare het tegen elkaar op. In de vrouwenfinale streed Asterix Avo Beveren tegen VC Oudegem om de beker mee naar huis te nemen.

Om 11u werden Zita en Manon, twee speelsters van de MU11, al in de Lotto Arena verwacht. Hier vond de uitreiking van het jeugdlabel plaats. Met dit jeugdlabel wordt de jeugdwerking van onze club beloond aan de hand van sterren. Samen met nog 157 andere clubs over heel Vlaanderen deden wij hier in ook in 2017 weer aan mee. Wij behaalden 3 sterren en eindigden op de 36ste plaats in de ranking, een resultaat waar we heel fier op mogen zijn!

Tijdens de uitreiking van het jeugdlabel was er ook een kleine market in de Lotto Arena. Hier gingen Zita en Manon op de foto met de mascottes van de Belgian Red Dragons en van de Belgian Yellow Tigers en deden zij mee aan een meet&greet met Tom Van Walle, die aan de top staat van het beachvolleybal in België.

Om 14u startte de eerste match. Set 1 eindigde, door heel wat opslagmissers van Maaseik, op 22 – 25 in het voordeel van Roeselare. In set 2 zorgde Maaseik nipt voor een 1 – 1 tussenstand door de set te winnen met 25 – 23, maar in set 3 liet Roeselare zien dat zij de sterkere ploeg waren. Deze set eindigde op 16 – 25. In set 4 maakte Roeselare de wedstijd af, al werd het wel heel spannend. Het werd 1 – 3 voor Roeselare met 23 – 25 in de laatste set.



Na de mannenfinale was de market in de Lotto Arena opnieuw open, maar kon er ook in het sportpaleis genoten worden van een hapje en een drankje aan de vele kraampjes.


Om 17u30 was de pauze voor ons afgelopen. Zita en Manon werden dan op de afgesproken plaats verwacht om mee op te lopen met de damesfinale. Eerst mochten zij, samen met nog vele jeugdspelers van andere clubs op het podium gaan staan terwijl de damesploegen aangekondigd werden en daarna mochten zij ook een erehaag vormen op het veld om de speelsters een high-five te geven. Dit was een leuke, maar spannende ervaring voor hen. Om ervoor te zorgen dat iedereen die mee mocht oplopen dezelfde outfit aanhad, kregen Zita en Manon elk een T-shirt, met de 3 sterren die we behaalden op. Dit T-shirt mochten zij achteraf mee naar huis nemen als aandenken.

De damesfinale begon heel spannend. VC Oudegem kwam, tegen de verwachting van veel supporters in, op voorsprong tegen Asterix Avo Beveren, maar deze laatsten vochten terug en konden toch de eerste set binnenhalen met een score van 25 – 21. De tweede set was een stuk minder spannend, want deze werd gewonnen door Beveren met 25 – 15. In de derde set gaf Oudegem terug wat meer tegenstand, maar het sterke Beveren won deze set en dus ook de finale. Het werd 25 – 21.

Na de dameswedstrijd keerde iedereen terug huiswaarts om fris te zijn voor de nieuwe school- of werkweek! Het was een leuke dag, waarop iedereen zich amuseerde en waar nog veel over nagepraat werd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten