maandag 5 februari 2018

Witte Geit

Een avond lang heeft BVC, in een 10 ronde durend onderzoek onder leiding van ons aller quizmaster Herman, bijgestaan door een ruime crew, en te volgen in “de Kruierie” een onderzoek gehouden naar de slimste quizploeg van BVC.
Het resultaat is dat de quizploeg “Witte Geit” genaamd niet langer als dusdanig hoeft te worden aangesproken. Juister en eerbiediger is om vanaf nu  te zeggen de “slimste quizploeg van BVC”. “Quod erat demonstrandum” met felicitaties van de jury. De overwinningsbuit was buiten het “genot van te kunnen winnen” als eerste te mogen kiezen uit een ruime prijzentafel.

Een goed gevulde zaal. Maximum 30 deelnemende ploegen hadden we voorop gesteld, met excuses voor de ploegen die we, omdat ze te laat waren, moesten weigeren. Het vooropgestelde aantal was bereikt. Ploegnamen, soms voor zich sprekend, maar dikwijls nietszeggend en bijna onuitspreekbaar. Toch heel wat bekende BVC gezichten achter deze creatief gevonden ploegnamen. Venijnige glimlachjes op de gezichten wanneer het antwoord gekend was, ontlading en tevredenheid wanneer dat antwoord dan nog juist bleek te zijn.

Makkelijke vragen in de eerste rondes waren een garantie voor het creëren van een goed gevoel bij elke quizploeg. … Commentaren als "’t is precies een beetje te gemakkelijk", maar …. goed luisteren naar tips van de quizmaster bleek wel erg belangrijk in de volgende rondes. Af en toe wel eens “effe in de haren krabben, … wat is da joh?” Foefje van de organisatie, … niemand had het voelen aankomen, maar hierdoor konden wel extra punten gescoord worden. De slimste van BVC, was vast en zeker wel een goed idee. Dat bekende BVC gezichten die het beste uit de kast halen, kan leiden tot wel hele rare vragen, is duidelijk gebleken.

Elke ploeg streed naar best vermogen, er kan uiteindelijk maar één winnaar zijn. Vanuit de organisatie zeker meegeven dat  een leuze als “deelnemen is belangrijker dan winnen” voor de club wel heel belangrijk is.

De geur  van de dampende soepketel en de vers gebakken snacks, de lege vakken onder het “Duvel en  het blonde Postel label” in de frigo’s, allemaal tekens dat de catering volop draaide.

Goed voor de clubkas uiteraard, het geeft ons alweer ietwat meer werkingsruimte. Allemaal enkel mogelijk dankzij de opkomst van het grote aantal quizploegen en de vrijwillige medewerking van onze clubleden in de organisatie. Echter speciale dank aan onze Quizmaster van de voorbije jaren. Herman geeft aan dat hij een beetje uitgekeken is op het uitwerken van een quiz en wenst de  fakkel door te geven. Noteer onze quiz volgend jaar in februari nu al maar in je agenda, Herman is ook van de partij maar niet meer als quizmaster.


Alvast voor de voorbije jaren, …
Herman, … BVC is je zeer dankbaar voor al die energie die daarvoor toch wel nodig was.Doe mee met BVC, alvast en zeker wel vorige vrijdag 2 februari op de jaarlijkse BVC quiz.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten