vrijdag 11 december 2020

Kruier-Kruiwagenrace in de hel van de Bleukens

 

Een organisatie van BVC op maandag 2de Pinksterdag


Volleyballen mag nog steeds niet en dus is er tijd om energie in andere dingen te steken. Zoals bv waar halen we ons werkingsbudget vandaan de volgende jaren in deze toch wel een beetje onzekere tijd. Almaar oplopende werkingskosten, … we zouden onze opgebouwde reserves kunnen aanspreken, maar we staken de koppen eens bij elkaar (laat ons duidelijk zijn,  voor de crisis nog uiteraard). ’t Zou iets moeten zijn dat geld in ’t bakske brengt. Het zou iets moeten zijn dat we jaar na jaar kunnen herhalen.

We zijn een volleybalclub, … een beachvolleytornooi dan maar? … Maar daar zit de kalender al vol van. Een jogging, … maar dan zitten we in ’t vaarwater van de Paasjogging en Biesakkerrun en …, een cavaverkoop, … nee want dat doet de school al en de voetbal…

Maar wij zijn een sportclub en sporthal Bleukens is onze thuisbasis. Sportpark Bleukens biedt ons toch mogelijkheden. Wij zijn toch Balense Kruiers, kunnen we daar niets mee?

Het is begonnen als een spotnaam, maar vandaag de dag is elke trotse Balenaar vereerd zichzelf een Kruier te noemen. Verschillende lokale producten hebben hier dan ook hun naam aan te danken. Kruierroute, Kruierkoekje, Kruierjenever, Kruiermuseum, … Als het van ons afhangt vanaf nu ook de “Kruier-kruiwagen race in de hel van de Bleukens”. Al snel kwam er natuurlijk ook het besef dat de omvang van een dergelijk evenement niet mogelijk zou zijn zonder ondersteuning. We dachten dus dat er wel mogelijkheden zouden zitten in het naastliggende industrieterrein. Bij het uitrollen van onze plannen bij de naburige
bedrijven polsten we meteen ook of een eventuele samenwerking zou mogelijk zijn. We stonden versteld van hun enthousiasme omtrent onze plannen.

’t Wordt dus iets groots, … een ludieke kruiwagenrace voor koppels die over een afstand van 3.5km buiten de natuurlijke hindernissen die genomen moeten worden ook enkele technische en ludieke proeven moeten afleggen. Om al een tipje van de sluier te lichten, het zal de sfeer hebben van een cyclocross, het sportieve van een jogging en het ludieke van spel zonder grenzen. Maar bovenal is ’t de bedoeling om op maandag 2de Pinksterdag veel volk naar de Bleukens te lokken.

Gladiatoren, want zo noemen we onze deelnemers, zijn dus duo’s die afhankelijk van hun samenstelling andere voorwaarden tot deelname krijgen opgelegd. Ze zijn verplicht een kruiwagen mee te zeulen die moet voldoen aan de opgelegde voorwaarden die vermeld zullen worden in de inschrijfvoorwaarden.

We hebben jullie dus nodig, als scheidsrechter, als parcoursbegeleider, als timekeeper, als tapper, … Ja misschien wel als deelnemer mocht dat al een uitdaging zijn uiteraard.

Dus bij deze graag, zeker en vast met stip dit BVC evenement al noteren in jullie agenda op maandag 24 mei 2021.  

Kortelings zal de info campagne starten, we geven het logo, bovenaan en de blikvanger hier alvast mee.

 


Deelnemen is belangrijker dan winnen uiteraard,  of toch liever gewoon helpen aan ’t verwezenlijken van wat begon als een wild idee? Graag uiteraard! Maar zeker en vast “Be there!!!!

Verdere info zal zeker nog volgen maar mocht jullie enthousiasme toch niet te houden zijn dan laat je het ons gewoon weten.

 

Info bij Wieter, Rony of Guido:

Wieter Marien 0472 52 25 52

Rony Breugelmans 0476 52 86 48

Guido Daems 0470 86 03 86

kruiwagenrace@bvcbalen.be


Geen opmerkingen:

Een reactie posten