maandag 14 mei 2018

50 jaar BVC, vier met ons mee

Woensdag zijn we er aan begonnen, opbouw van de tentoonstelling, klaar zetten van de zaal, hier en daar nog wat extra uitleg bij de door ons verzamelde items, links en rechts nog een kaderke wat rechter hangen en OK. Wat we in onze ideeën voor ogen hadden werd zichtbaar en we waren het er over eens, dit is toonbaar. Wij zijn er klaar voor. 
    
Vrijdag 11 mei, alvast gewoonweg “ne geweldige start”, de officiële opening van de afsluiter van het BVC jubileum feestjaar. De tentoonstelling “50 jaar volleybal in Balen”.

De locatie … dik OK, de door ons opgebouwde tentoonstelling … dik OK (zeker de moeite waard om te bezoeken, echte promo voor het Balense volleybal).

Veel schoon volk op de receptie, een echte ceremoniemeester, en zes fantastische muzikanten uit eigen midden. Ze gaven het beste van zichzelf. Er gingen heel wat flessen cava over den toog. Belegde broodjes, hapjes, snacks, kortom alles was er. Meer moet dat niet zijn zeker?

Speech van de voorzitter, speechen is nooit echt een vak geweest op school maar ’t was alweer eens wat anders zeker. Een aangenaam en geboeid luisterend publiek, … toegegeven toch wel een beetje een opluchting na afloop. We werden, voor de organisatie van deze tentoonstelling ondersteund door de mensen van erfgoed Balen en door de gemeente. We vroegen de voorzitter van erfgoed Balen, Richard Vermeulen en Burgemeester Johan Leysen om ook een woordje tot de aanwezigen te richten. Wat ze dan ook met plezier deden, waarvoor dank. Onze burgemeester bleek goed op de hoogte van de spelregels … inderdaad, de bal moet over het net.

De titel koninklijk, die een vereniging mag aanvragen wanneer ze 50 jaar bestaat, werd na de goedkeuring door het Koninklijk Paleis, door onze Burgemeester aan BVC overhandigd. Meteen dan ook maar het nieuwe BVC logo onthuld.  … Ooh, … Mooi!!!

Voorstelling van de jubileumeditie van het vroegere clubblad Toets, en uiteraard de bij een dergelijke officiële plechtigheid horende huldigingen. Arthéme Van De Gaer, onze allereerste voorzitter en medeoprichter van de club, op de receptie aanwezig, dat verdiende een bloemetje.

De schaar boven gehaald, want zo ’n tentoonstelling, dat moet echt wel plechtig geopend worden. Johan nog maar eens opgetrommeld en hopla een stukje lint voor het nageslacht. De tentoonstelling is geopend.

Niets dan lovende commentaren, plezant om te horen dat we toch wel geslaagd zijn in ons opzet.  
Zaterdag, ganse dag geopend. Vele bekende gezichten, soms wel ietwat ouder geworden maar nog steeds glunderend als vroeger toen ze mekaar toch wel een beetje onverwacht terug tegenkwamen. Bijpraten in ons jubileumcafé  was dan ook “een must”. Mannen, we komen morgen gewoon terug want het jubileumcafé is ook op zondag nog open.

De tentoonstelling is alvast nog geopend tot en met zaterdag 19 mei tijdens de openingsuren van VC De Kruierie. Zeker een bezoekske brengen, ’t is de moeite waard en vast en zeker kom je er nog wat bekend volk tegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten