woensdag 3 oktober 2018

De Bleukens voor even het mekka van volleybal in de provincie Antwerpen

Het stond al een tijdje in de agenda, de voormiddag van zondag 30 september was er geen ontkomen aan de eerste Start2Volley clinic die gegeven werd in onze sporthal “de Bleukens”.
BVC Balen was al enige tijd vragende partij om zo'n clinic eens in onze regio te mogen organiseren en nu was het eindelijk zover.

Enkele dagen vooraf was al duidelijk dat we niet alleen gingen zijn: 123 trainers hadden zich al ingeschreven om die zondag voormiddag af te zakken naar de Bleukens voor deze opleiding.

Ze kwamen van over de ganse provincie Antwerpen en zoals je aan deze kant van de provincie kan verwachten waren er ook enkelen vanuit Limburg. Oh, meer dan een uur gereden kon je horen tussen de voor aanwezigheid registratie aanschuivende (best wel lange) rij.

Door die lange rij moest de start van de clinic zelfs met enkele minuten uitgesteld worden tot Danny Lyssens, jeugdverantwoordelijke VolleyAntwerpen, iedereen geregistreerd had en de 7 tribunes bijna volledig gevuld waren.

De clinic werd dan ook geleid door Kristof De Loose, naar onze mening een begrip in Vlaanderen op het gebied van volleybal. Zijn bedoeling was duidelijk: op een speelse manier volleybal aanleren.
Om dit visueel te verduidelijken mochten we dan ook rekenen op een achttal enthousiaste , maar ook zenuwachtige jeugdspeelsters: Jana, Jolien, Yoni, Sterre, Alia, Nore, Manon en Maithe. Zij mochten hun beste beentje voorzetten en ook de geblesseerde Ashley liet de rest van haar ploeg niet in de steek door Kristof te assisteren waar nodig.

Het was twee uur aan één stuk oefeningen doen onder het toeziend oog van uiteindelijk bijna 130 trainers. En onze meisjes deden het zeer goed. Een dikke proficiat voor durf  ! ! je moet het maar doen.
Er werd stevig notities genomen wat bewijst dat wat verteld werd best wel bruikbaar is. We kunnen al raden welke oefeningen je de volgende weken op trainingen bij de meeste clubs gaat zien. De bij deze sessie horende begeleidingsmap zal door menig trainer nog wel een aantal keer gebruikt worden ter inspiratie.

Best wel bruikbaar en zeer nuttig zijn dergelijke opleidingen. De ruime opkomst, voor deze sessie vooral van trainers vanuit de regio Mol, vraagt gewoon herhaling om Start2Volley clinics te organiseren in de buurt.

Wij vonden het alvast tof en zijn klaar voor een volgende editie in seizoen 2019-2020

Geen opmerkingen:

Een reactie posten