woensdag 4 mei 2016

Heren 1 - Terugblik op een schitterend seizoen


Het begon allemaal eind april 2015.  Toen verzamelden we een eerste keer om het seizoen 2015-2016 te bespreken.  Niemand ging weg en enkel Geert, onze nieuwe speler/trainer, kwam erbij.  Samen met Koen, Bart, Daan, Eric, Anton, Tijs, Evert, Toon, Bart, Kristof en Maarten werd onze ambitie uitgesproken om in de top 3 van 2de provinciale te eindigen.  Een realistische en haalbare doelstelling aangezien we het seizoen geëindigd waren op de 5de plaats en er met Geert toch ook versterking was bij gekomen.

In augustus startte onze voorbereiding en iedereen ging er vol voor.  In de oefenmatchen wisselden we goede en minder goede prestaties af, zodat we op de Beker van Mol (eind augustus) nog niet goed wisten waar we stonden.  In onze eerste match op de Beker tegen Geel, boekten we een verdiende zege en werd de basis gelegd om onze finaleplaats op de beker van Mol te verzekeren.  Een eerste doel was al bereikt.

De week nadien voor de Beker van Antwerpen, in en tegen Voach (3de provinciale), liep het heel wat stroever en konden we ons met moeite (3-2 winst) plaatsen voor de volgende ronde.  Opdracht volbracht, maar het niveau moest beter!

De competitie startte met een valse noot: slechts 3-2 winst tegen Rijkevorsel.  Hier hebben we wel 2 punten gestolen, want hier verdiende Rijkevorsel een 3-1 overwinning.  Was dit al het geluk van de toekomstige kampioen???

Nadien ging het niveau in stijgende lijn: we wonnen onze volgende competitiematchen en pakten telkens 3 punten.  Ook in de Beker van Antwerpen zetten we nog enkele knappe prestaties neer: 3-2 winst tegen Geel (2de divisie) om daarna Vosselaar (liga B) te gaan bekampen.  Hier gingen we jammer genoeg met 3-1 onderuit, maar we mochten met opgeheven hoofd het veld verlaten.


Nu konden we alles weer op de competitie zetten en dat was nodig want de belangrijkste matchen (tegen ploegen uit de top 4) kwamen eraan.  Na slechts 1 punt afgegeven te hebben, stonden we slechts 4de, weliswaar met een match minder gespeeld.  Achtereenvolgens klopten we Kasterlee (nummer 3, 3-1), Mol (nummer 2, 0-3) en Mortsel (tot dan toe de nummer 1, 0-3).  De kerstperiode konden we ingaan als leider en we waren vastbesloten om daar te blijven staan in 2016.  Van een goed voornemen gesproken ;-)

Als we ons eigen spel bleven spelen, dan was de 1ste plaats haalbaar en zou het kampioenschap in de laatste 3 wedstrijden beslist worden.
De 3-punters volgden elkaar op tot we weer tegen Rijkevorsel moesten.  Zij bleken dit jaar ons ‘zwarte beest’ te zijn en zij ontfutselden ons weer een puntje.  Dit bleef zonder gevolg omdat ook de achtervolgers een steekje lieten vallen.
Zowel Mortsel als Mol, onze 2 concurrenten voor de titel, morsten in februari en maart wel meer met de punten en aangezien wij wel telkens de 3 punten pakten, kwam de titel snel in ons vizier.

In het weekend van Balen Jaarmarkt gingen wij op zaterdag in Schilde winnen met 3-0.  Als Mortsel op zondag 2 of meer punten liet liggen tegen Kasterlee, was de titel binnen voor ons.  Op zondagavond checkte elk van ons de website van AVF om het resultaat te zien van Mortsel.  Rond 20u verscheen dan de uitslag: 0-3 voor Kasterlee.  De titel voor ons was binnen!!!


De daaropvolgende training was het een ontspannen training met veel sfeer en natuurlijk champagne om onze titel te vieren.
Ondanks het binnenhalen van de titel was er nog een doelstelling bijgekomen: de competitie afsluiten zonder nederlaag!
De volgende matchen speelden we ontspannen (de titel was al binnen), maar toch met de nodige inzet.  Ook de matchen tegen Mol (nummer 3) en Mortsel (nummer 2) gingen we er vol voor zodat onze titel nog meer glans kreeg!

Uiteindelijk hebben we dit seizoen afgesloten met 64 punten (op 66) en slechts 10 sets tegen.  Dit is een prestatie die gezien mag worden!  Nu is het aan ons om in 1ste provinciale te bewijzen dat we de promotie verdienden!
Om het seizoen helemaal af te sluiten, speelden we ook nog de finale van de Beker van Mol.  In en tegen Retie (1ste provinciale en volgend seizoen dus één van onze tegenstanders) wilden we ons nog eenmaal tonen aan onze supporters, die ons al het hele jaar talrijk hebben aangemoedigd.  En niets is mooier om de club, de supporters en natuurlijk onszelf de beker te schenken!

In de 1ste set waren we duidelijk de betere ploeg en we kwamen dan ook op een 1-0 voorsprong.  Ook de 2de set begon goed, maar daarna kwam Retie beter in de match en moesten we deze set toch nog afgeven, 1-1.  In de 3de set hadden we het moeilijk met hun opslag en aanvallende kracht en moesten we weer de duimen leggen: 1-2 voor Retie.  Als we met de beker naar Balen wilden terug keren, was winst in de 4de set noodzakelijk.  De vorige sets even vergeten en scherp starten was belangrijk.  Al snel was er een kloof in ons voordeel en uiteindelijk werd het 2-2.  De 5de set zou bepalen wie de beker zou winnen.  Het werd een echte triller waarbij geen enkele ploeg een definitieve kloof kon slaan.  Bij 12-10 voor ons waren we kort bij winst, maar Retie kon de kloof dichten en kwam op 12-13 voorsprong.  De set bleef gelijk opgaan, maar bij 16-17 was het toch Retie dat de matchbal kon verzilveren.

Jammer, deze beker had de kers op de taart geweest.  Maar we hebben laten zien dat we het niveau aankunnen en we gaan volgend seizoen deze lijn proberen door te trekken!  Met Ronny (als nieuwe trainer) en Toon Swinnen is onze ploeg al klaar en moet dit zeker lukken.

Bedankt Toin voor de jarenlange trainingen en coaching!
Bedankt Geert voor het training geven dit seizoen!
Bedankt supporters om telkens mee voor de sfeer te zorgen!

Tot volgend seizoen!
Heren 1


Geen opmerkingen:

Een reactie posten