zondag 17 februari 2019

Doorzetten loont!! Dames C winnen hun eerste set!!


Vreugde van jewelste! De triomfkreten van Dames C waren door heel de zaal te horen. 25-20 was de eindstand van de (voorlopig) meest memorabele set van heel het seizoen.
Voor buitenstaanders was dit misschien een vreemd moment om te vieren, aangezien dat de stand op dat moment 1-2 was voor de tegenpartij en de match uiteindelijk ook niet binnen gehaald kon worden. Maar voor onze trouwe supporters was dit het lichtpuntje in een zeer zwaar seizoen.
Tot nu toe hadden we een 'perfecte' nul-score van 0 gewonnen matchen en 0 gewonnen setten. Het einde van het seizoen kwam steeds dichterbij, maar als team EN als vrienden onder elkaar hebben we de moed nooit opgegeven.
De match van zaterdag bracht ons dan ook de verlossing waar we al zo lang op aan het wachten waren. Onze EERSTE gewonnen set. Het werd ons echter niet op een presenteerblaadje geven. We hebben voor ieder punt moeten knokken en onze strijdlustigheid werd telkens weer op de proef gesteld. We waren erg aan elkaar gewaagd, het was dan ook meteen met zijn 1,5 uur de langste match die we dit seizoen gespeeld hebben.
Aan de supporters, bedankt dat jullie naar iedere match bleven komen en in ons bleven geloven. En aan onze trainer, Toon,  bedankt voor je enthousiasme en tactische vernuft! Daar drinken we op! Schol!
En dat deze kleine overwinning de opstap mag zijn naar nog vele anderen, voor dit seizoen en de vele anderen die we samen als team nog mogen beleven.

Lotte


Wanneer een ploeg in “wij kunnen dat” blijft geloven. Wanneer de juiste ingesteldheid blijft en de “de wil om door te zetten” overwint de teleurstelling van “het wekelijkse verlies” dan leidt dat tot de uitspraak van woorden als historisch en dan komt echt de vreugde en het plezier in ploegsport boven en daar doen we het voor.
Onze Dames C hebben het al een gans seizoen niet echt gemakkelijk. Ze raakten spreekwoordelijk geen kant maar toch hielden ze vol, ze zetten door. Hun trainer bleef gedreven en bleef geloven in het kunnen van zijn ploegske.
Gisteren was de ploeg dan ook nog eens zo goed als voltallig en oh … hoe groot was die wil om toch wel eens te willen winnen. Het was dan ook een thuismatch tegen Olmen, toch wel voor ons allen een ploeg van bijna allemaal bekende gezichten. Hoe groot dan ook die ontlading bij de speelsters van onze Dames C was, kon je hierboven al lezen. Olmen won wel de match maar toegegeven niet zonder slag of stoot, er werd behoorlijk strijd geleverd.
We hebben er lang op moeten wachten en daarom terecht, vanwege de club, en meer dan ooit niet echt voor het behalen van deze setwinst maar des te meer voor het doorzetten en het blijven geloven in “het kunnen” van zowel de ploeg als hun trainer. Een welverdiende proficiat, dat smaakt naar meer!

Het bestuur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten